Studenten HAN-HUNTU winnen het zesde snelkookpanweekend!

De jury bestaande uit Huib de Jong(Rector HvA), Mirjam Leloux (IXA-UvA-HvA) en Hein Roelfsema( Voorzitter DutchCE) overhandigde zondagmiddag de snelkookpan aan het team van HAN-HUNTU. Collega Ank Greijmans en haar studenten uit het Caraïbisch gebied hadden het hele weekend gewerkt aan het aanscherpen van de propositie om studenten uit de Antillen beter te begeleiden naar een HBO diploma in Nederland. Het doel van de propositie was de projectorganisatie HAN-HUNTU een duurzame toekomst te geven, zodat zij door kan gaan met haar bestaan als de projectsubsidie op is.

Het voorstel van HAN-HUNTU was een van de acht voorstellen die de jury die middag passeerden. Collega’s van de HvA, UvA, Hogeschool Leiden en HANZE presenteerden ideeën m.b.t. intrinsieke motivatie personeelsleden, stressreductie, fitness en welzijn, een platform voor maatschappelijk betrokken studenten, het maken van documentaires met een maatschappelijke boodschap, coaching van ondernemers en begeleiding van docenten met probleemklassen.

Met geldelijke steun van IXADutchCERegieorgaan SIA en HvA gingen dit weekend een twintigtal hogeschool medewerkers en zes studenten aan de slag met het uitwerken van ondernemende ideeën, daarbij gebruik makende van tools als het business model canvas, de MOMtest en de elevatorpitch. Het was de zesde keer dat dit snelkookpanweekend georganiseerd werd door medewerkers van de minor ondernemerschap van de HvA. Voor meer informatie zie: www.snelkookpanweekend.nl