Vliegende start dankzij Erasmus for Young Entrepreneurs

Erasmus for Young Entrepreneurs (EYE) maakt het voor aspirant-ondernemers mogelijk om bij een bedrijf in Europa ervaring op te doen. Ben je bezig met afstuderen en nog zoekende? Dan kan het Erasmus for Young Entrepreneurs programma internationaal deuren voor je openen. De kans op een succesvolle start van je eigen bedrijf wordt namelijk groter wanneer je meer kennis en ervaring hebt. 

Die kennis en ervaring kun je opdoen bij een ervaren ondernemer (meestal een kleine of middelgrote onderneming) elders in Europa. Het gaat om een verblijf van één tot zes maanden, dat deels wordt gefinancierd door de Europese Commissie. Je maakt kennis met een andere markt en daar kan vervolgens een mooie internationale samenwerking uit voortvloeien. Dit is een mooie kans om je netwerk uit te breiden. Daarnaast groei je ook persoonlijk van zo’n ervaring.

Lokaal aanspreekpunt

Erasmus for Young Entrepreneurs wordt gefinancierd door de Europese Commissie. In alle 32 deelnemende landen zijn lokale aanspreekpunten te vinden. Reconfirm-TU/e is één van de aanspreekpunten in Nederland.

Reconfirm-TU/e probeert actief te matchen en daarnaast nemen aspirant-ondernemers soms zelf contact op met het bedrijf dat ze op het oog hebben. De startende ondernemer en de gastheer dienen dan samen een aanvraag in.

Meer informatie vind je hier.