Topondernemersregeling Groningen

Het is niet altijd gemakkelijk om gelijktijdig een opleiding te volgen en een onderneming te ontwikkelen en te runnen. Soms leidt dit tot het voortijdig stoppen met de opleiding of met het eigen bedrijf. Om die reden heeft de Hanzehogeschool Groningen de Topondernemersregeling ontwikkeld voor talentvolle studentondernemers.


Voor wie?

Binnen de Hanzehogeschool Topondernemersregeling kunnen talentvolle studentondernemers studeren en ondernemen effectief combineren. Om in aanmerking te komen moeten studenten studeren aan de Hanzehogeschool Groningen en actief bezig zijn met een eigen bedrijf. Jaarlijks kunnen 10 tot 20 talentvolle jonge ondernemers van deze regeling gebruikmaken.

De voorwaarden

Studenten moeten een goed business model en een uitgewerkt bedrijfsplan of – in geval van overname van een familiebedrijf – een overnameplan aanleveren, naast een meerjarige V&W-prognose, waaruit blijkt dat het behalen van een positief bedrijfsresultaat binnen drie jaar mogelijk is. Klik hier voor een overzicht van alle voorwaarden.

De faciliteiten

Wanneer een studentondernemer aan de voorwaarden voldoet, kan hij of zij onder begeleiding van een ervaren coach de minor-, stage- of afstudeerperiode invullen met activiteiten die zowel voor de opleiding als voor de onderneming van belang zijn. Klik hier voor een overzicht van alle faciliteiten. Heb je belangstelling? Meld je aan via info@value050.nl.

Intensief programma

Voor studenten die inmiddels in de afstudeerfase zitten en die willen afstuderen met hun eigen bedrijf bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan het programma ‘Afstuderen eigen bedrijf’ van Value050. Een intensief programma dat studenten met extra faciliteiten kan ondersteunen. Heb je interesse? Mail dan naar info@value050.nl.

Leren ondernemen

De Hanzehogeschool Groningen biedt verschillende minoren en specialisaties ondernemerschap aan, die door studenten in hun vrije studieruimte kunnen worden gebruikt om een ondernemende houding (verder) te ontwikkelen of om zich voor te bereiden op zelfstandig ondernemerschap.

Inspirerende werkplek tussen succesvolle jonge ondernemers

In Inc. Cube050 kun je voor een bescheiden prijs mooie kantoorruimte en faciliteiten op de Zernike Business Campus huren. Cube050 is het ‘thuis’ van startups. We hebben een groot netwerk en begeleiding ‘op maat’. En uitstekende koffie. Heb je interesse? Neem contact op via info@cube050.nl of kijk op www.cube050.nl.